Som ett komplement till de texter jag skriver har jag börjat spela in en podd. Ett alternativ för den som inte kan, orkar eller har tid att läsa. Jag hade själv stora problem med läsning under första året av min sjukskrivning och ibland är det fortfarande påfrestande. Det kan ju också vara så att man hellre lyssnar än läser.

Till att börja med har jag tänkt läsa in de texter jag redan skrivit. Den första är klar. Sen får jag se vart det leder.

Vad är då en podd/podcast? Jag har själv inte varit så insatt tidigare, men upptäckt att det är en väldigt trevlig företeelse. Egentligen kan man väl säga att det är som inspelade radioprogram, med möjlighet att lyssna via dator, surfplatta och mobil. Längst ner har jag lagt en länk med vägledande information för den som, liksom jag, är nybörjare på det här området. Enklast är kanske att lyssna direkt här på sidan.

Avsnitten kommer efterhand att dyka upp på min podd-sida, i den takt jag har energi att spela in. Nya avsnitt annonseras via Facebook-sidan och Twitter, inte via blogg-prenumeration via e-mail. Jag har också anmält den till iTunes, så att man enkelt ska kunna prenumerera på nya avsnitt. Handläggningstiden är dock högst oklar och jag återkommer när det fungerar.

Podden hittar du här och den nås också genom menyn.


Tillägg 2016-12-09

Podden finns nu tillgänglig via iTunes.


cropped-logga512.jpg


Vad är en podcast? Hur lyssnar man på podcast?