Betraktelser längs livets slingrande stigar

Samtal om utmattning

Jag och prästen VT Carlheim

Den gångna veckan mötte jag prästan VT Carlheim i ett samtal inför församling och publik i Härlanda kyrka. Det blev ett nytt och väldigt fint sätt att förmedla mina erfarenheter och tankar kring utmattning. Formen av samtal med frågor från VT gjorde det hela både personligt och bitvis spontant. Det kändes naturligt och äkta.

Det var en ny situation för oss båda, med viss nervositet innan. Helt obefogad visade det sig. Vi var båda mycket nöjda med resultatet och fick positiva kommentarer efteråt.

Det var länge sedan jag besökte en mässa. Den som föregick vårt samtal var en av de finaste jag varit med om. Även om jag inte deltog i alla moment kände jag mig starkt inkluderad i stunden. För mig utstrålade VT och församlingen väldigt grundläggande mänskliga värden i form av gemenskap, värme och kärlek. Bortom de specifikt kristna uttrycken och ritualerna. Jag kommer tveklöst att återvända, även om jag inte delar samma trosuppfattning.

På det hela taget var det en mycket fin kväll och jag lämnade kyrkan med lätt hjärta. Det är också tydligt för mig att det passar mig bra att på detta och liknande sätt dela med mig av mina erfarenheter och funderingar. Mitt intryck är också att det uppskattas. Så det är något jag skulle vilja göra mer av framöver om tillfälle bjuds.

Både VT och jag kände efter kvällen att det finns uppslag för andra samtal. Det är inte omöjligt att det blir en fortsättning på vårt samarbete. Till och med troligt skulle jag nog drista mig till att säga.

Allt gott,

Niklas


Kvällen i Härlanda kyrka ingick i en serie fördjupningskvällar; Landa här – ett andligt vardagsrum i Härlanda.

Härlanda församling

1 kommentar

  1. Ninni

    Härligt att samtalet kändes så bra ????

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.