Betraktelser längs livets slingrande stigar

Kul med föreläsning!

Josefin Wikevand och Niklas Nygren
Foto: Anne Lang

För första gången på länge föreläste jag kring min utmattningsresa nu i torsdags. Det var en intressant process att sätta ihop föreläsningen och en fin möjlighet att reflektera över de år som gått. Sju år har passerat sedan jag kraschade och mycket har hänt. Det blev tydligt att min resa i högsta grad fortfarande pågår.

Till skillnad från tidigare föreläsningar så gick jag nu mer på djupet kring möjliga orsaker till utmattning. Att det är en problematik som behöver belysas ur en mängd olika perspektiv. En annan viktig del är att jag har ”kvarstående symptom”; jag fungerar inte på samma sätt som innan utmattningen. Trots det känner jag mig inte och betraktar mig inte som sjuk.

Även om det var första gången jag gjorde föreläsningen så tycker jag det gick bra. Den respons jag fick var genomgående positiv. Kul!

Kvällen var arrangerad av Anhörigstödet i Falkenbergs kommun i samarbete med Biblioteken i Falkenberg. Jag stod som en av två programpunkter. Den andra var Josefin Wikevand. En rutinerad musikalartist som gått igenom en egen resa. Både som själv drabbad av psykisk sjuklighet och som nära anhörig. Josefin har skapat en musikalisk föreställning kring sin berättelse; Det finns en chans. I den har hon varvar prat med musik hon komponerat och skrivit själv. Mycket välgjort, finstämt och känslosamt. Se länkar nedan.

Det blev en fin kombination med våra framträdanden och vi kom fram till att vi gärna skulle göra det igen om tillfälle bjuds. Det är bara att höra av sig!

Att föreläsa gav blodad tand. Jag kommer inom kort lägga till information på hemsidan kring möjligheten att anlita mig som föreläsare. Skulle intresse finnas redan nu går det utmärkt att kontakt mig på niklas@niklasnygren.se.

Allt gott,
Niklas


Länkar till Josefin på olika plattformar

https://sv.josefinwikevand.com

https://www.facebook.com/josefinwikevand

https://www.instagram.com/josefinwikevand/

1 kommentar

  1. Inga-Lena Ek

    Anhörigstödet i Falkenbergs kommun möter många anhöriga som har en tuff livssituation då de vårdar eller stöttar en närstående som är sjuk eller har en funktionsnedsättning. Därför var vi på anhörigstödet väldigt glada över att Niklas kunde komma och föreläsa om utbrändhet då han både har egen erfarenhet samt utifrån sin roll som läkare kunskap i detta aktuella ämne. Detta gjorde han på ett mycket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.